Veel Gestelde Vragen

                   

Ken Je Zelf Vragen

Wat heb ik nodig om mee te doen?

Neem makkelijk zittende kleding mee voor de meditatie. En neem voldoende warme kleding mee voor de dagelijkse intentie-wandelingen.

Heb ik meditatie-ervaring nodig?

Ja. Het is fijn en handig om bekend te zijn met de basis van zitmeditatie. Vooraf aan de contemplatie van teksten is innerlijke kalmte middels bewuste ademhaling en innerlijke focus iets wat je zelf doet. In de groep wordt deze sessie begeleid met de gong om het begin en het einde aan te kondigen. De rest van de training gaat over het uitlijnen van je hele zelf en radicale vergeving en Zelf-Meesterschap met studie, oefeningen en geleide meditatie.

Wat is er nog meer bij inbegrepen?

Vooraf aan de retraite, ontvang je een reader.
Dit wordt per email in pdf-formaat toegezonden, en je ontvang op de eerste dag de reader in een uitgeprinte versie.

Is de online lezing optioneel?

Nee. Deze lezing voorziet jou van informatie over de relevante onderwerpen en is de basis voor de gehele retraite. In de lezing maak je kennis met de materie waar in de lesdagen verderop wordt ingegaan.

Kan ik één of meerdere dagdelen missen?

Het is niet aan te raden, maar zal geheel van jezelf afhangen. De introductielezing is een voorwaarde voor deelname. Er is geen korting mogelijk voor een gedeeltelijke deelname. De 3-daagse training heeft een natuurlijk en opbouwend verloop en ieder gedeelte is een belangrijk onderdeel van de totale ervaring. Het beste is dat je het zo organiseert dat je volledig kunt deelnemen. Voor de laatste dag is het aan te raden om tot 18.00 uur aanwezig te kunnen zijn.

Is de accommodatie inbegrepen?

Nee. Je zal zelf zorg moeten dragen voor jouw overnachtingsmogelijkheid, tenzij anders vermeld.
Heeft je hulp nodig of een aanbeveling? Neem contact met ons op en dan helpen wij graag.

Is de retraite inclusief lunch?

Nee (tenzij anders vermeld).
De lunch is ook de tijd voor intentie-wandeling zodat je je eigen lunchtijd kan bepalen. Het komt wel vaker voor dat je samen met de andere deelnemers een paar keer gezamenlijk gaat lunchen; dit is optioneel en niet inbegrepen bij de prijs van de retraite.

Ik heb geen auto: hoe kom ik waar ik moet zijn?

De buitenactiviteit van de intentie-wandeling vindt plaats op loopafstand van de trainingslocatie, aan zee of in de duinen. Indien dit niet zo is organiseren we carpooling op weg naar een oefenlocatie buiten, of we reizen gezamenlijk met het OV. Je dient zelf voor vervoer te zorgen om naar de trainingslocatie te komen.

Annulering en restitutie

Hèlen Vink - In het Licht van je Zelf vergoedt geen enkel gedeelte van het lesgeld tenzij de retraite wordt geannuleerd.
Als jouw deelname vlak voor aanvang van de retraite of Masterclassdag verhinderd wordt door speciale omstandigheden (ziekte, ongeval, overlijden van naasten), bestaat de mogelijkheid om binnen een jaar van oorspronkelijke registratie deel te nemen aan dezelfde retraite of lesdag (of in overleg deelname aan een andere verdiepingstraining; alleen geldig voor de verdiepingstrainingen) in Nederland. Verzoeken om restitutie na afloop van de retraite kunnen niet meer gehonoreerd worden. De leraar moet ver voor de datum van de retraite de locatie- en eventuele eigen accommodatiekosten regelen. De organisatie hiervan hangt samen met de aanmeldingen vooraf. Bevestig ajb jouw reis- en accommodatie-reserveringen pas zodra je de definitieve bevestiging hebt ontvangen dat de retraite het minimale aantal benodigde aanmeldingen heeft, en je hierover een email hebt ontvangen van de organisatie. Hèlen Vink - In het Licht van je Zelf is niet verantwoordelijk voor de vergoeding van de kosten van vliegtickets, treintickets, hotelkamers of enig andere reisgerelateerde kosten. Lees ook de Algemene Voorwaarden.

Is er korting of een tegemoetkoming mogelijk?

• Gedeeltelijke tegemoetkoming voor een retraite hangt af van het aantal aanmeldingen en het kunnen aantonen van de werkelijke noodzakelijkheid. Neem ajb contact op zodat we samen een oplossing kunnen vinden.
• Gespreide betaling in twee of drie termijnen is altijd mogelijk.