helen vink, vergeving, radicale vergeving,

Verander de wereld positief, begin bij jezelf

een waarheid als een koe


Hèlen Vink |Lichtbrenger - ik help jouw koe bij de hoorns te vatten 

Medium

Mijn natuurlijke heldervoelendheid heb de laatste 20 jaar 'uitgepakt' & ontwikkeld
Pionier
Precies & zorgvuldig ga ik diep en breed en sla niets over om mijn ware zelf te kennen
Diepteduiker

Ik laat jouw innerlijke schoonheid schijnen met up-to-date herdefiniëringen & tools 

Ik zie en voel wat nodig is

meditatie, radicale vergeving, I-am, overvloed, spiritualiteit, hogere geest, hogere zelf, toekomstige zelf, 3D, 5D, zelfzorg, zelfliefde, liefde, licht, verlichting, trauma, nondualiteit, mindset,positiviteit, transformatie, wet van aantrekking
Als medium vertaal ik in taal, verhaal, instructie en meditatie, en dit is jouw permissie slip. Ik krijg aangereikt wat nodig is op het moment dat het nodig is uit het collectieve veld van de deelnemers en ieder's hogere zelf, ziel en goddelijk bewustzijn. Jouw persoonlijke gidsen, niet-fysieke helpers en engelen zijn er ook altijd.


In mijn veelzijdigheid en mijn ontwikkelde gaves zie en voel ik vanuit mijn Licht en fotografisch geheugen individuele en groepsprocessen ontvouwen in het grote Licht.

Mijn Missie - ik help jou

Jouw goddelijke essentie herinneren zodat jij je hele ziel met jouw unieke kwaliteiten, je hogere zelf en jouw Bron bij elkaar brengt in jouw hart-bewustzijn; je hele ware zelf op één lijn. Je ervaart vaker en bewuster jouw uitgelijnde staat van Zijn wat je jouw nieuwe normaal kan laten worden.

Onbevreesd voelen is zachtmoedig kunnen zijn met ongemakkelijke en gemakkelijke gevoelens; zonder verhaal, zonder het meteen te willen veranderen of er van af te willen, zonder quick fix, zonder het te grijpen en vast te houden. In deze tijd van haast, resultaatgerichtheid, egoïsme, hebzucht, verwarring en veelheid aan informatie en prikkels is het cruciaal onbevreesd helder en liefdevol in verbinding te zijn. In eerste instantie met jezelf; je Zelf Zijn, kunnen Zijn en laten Zijn.

Communiceren met je hele zelf voor jouw leukste leven vol positieve synchroniciteit in jouw tempo, op jouw manier, in perfecte timing. 

Mijn Passie

Mijn passie ligt in zorgvuldig uitzoeken, precies zijn en zelf ervaren. Ik heb een diep vertrouwen in perfecte timing en dat alles je tegemoet komt en plaatsvindt op het juiste moment.

Verhogen van bewustzijn en frequentie  is in deze donkere tijden niet vanzelfsprekend.  Vaker dan niet wordt je uitgenodigd om in de lagere frequenties van oordelen, meningen en polariteit mee te doen. Mijn nadrukkelijke passie ligt op het activeren van jouw onvoorwaardelijke vrede, vreugde, vrijheid en een positieve staat van zijn ongeacht wat zich voordoet. Zodat jij in jouw Lichtkracht kan blijven en als Lichtbrenger anderen moeiteloos inspireert.

Verander de wereld positief - de wereld verandert de hele tijd, dit is een gegeven! Als jij de relatie met jezelf positief verandert, verandert de wereld positief.

Genieten van het leven is geen luxe maar een recht! Ik geniet volop van de rijke zintuigelijke ervaringen; een briesje, een blaadje die elegant dwarrelt, in de trein middenin het geroezemoes, een glimlach krijgen en geven en heerlijk klaargemaakt eten met ingrediënten uit permaculturen maakt mij diep gelukkig. 

meditatie, radicale vergeving, I-am, overvloed, spiritualiteit, hogere geest, hogere zelf, toekomstige zelf, 3D, 5D, zelfzorg, zelfliefde, liefde, licht, verlichting, trauma, nondualiteit, mindset,positiviteit, transformatie, wet van aantrekking

Leuk meedoen :-)

"Hèlen doet leuk mee, maar let niet zo goed op" stond er in mijn lagere school rapportjes. Nu weet ik dat leraren en mijn ouders destijds niet zo goed opletten. Dit was de cultuur van die tijd, met alle respect voor ieder's proces en levenspad.

Als de dag van gister herinner ik me de euforie toen letters woorden werden: ineens, tijdens het netjes schrijven tussen de lijntjes. Ik kon lezen! Vanaf toen las ik alles wat los en vast zat.

Het te langzame tempo in de klas onderving ik met naar buiten kijken; eindeloos keek ik naar de bomen, takken, blaadjes, schaduw, het licht, het spel van wind, regen, sneeuw, vogels en insecten. Ik lette heel goed op ;-)

Ik was zowel een actief als rustig kind; speelde veel buiten met knikkeren, rennen, klimmen, voetballen en rolschaatsen én kon diep opgaan in lezen, knutselen en films.

Als kind vroeg ik mijn oma eens wat haar geborduurde spreekwoord aan de muur 'wijsheid komt met de jaren' betekent. Op haar uitleg hoe wijsheid door levenservaring geleidelijk groeit was mijn reactie, "daar ga ik niet op wachten". Beide zijn waar ;-)  Je hoeft niet te wachten op je innerlijke wijsheid én wijsheid komt met de jaren.

Al jong had ik goddelijke interesse

Al zo lang als ik me herinner droom ik ieder nacht levendig en levensecht en herinner ik me dit in de vroege ochtend. Ik beleef van alles in parallelle realiteiten en krijg ik letterlijke en cryptische beelden aangereikt om tot diepere inzichten te komen over wat er gaande is in mijn dagelijks leven en mijn galactische connecties, en heb ik vele droomontmoetingen. Lang dacht ik dat iedereen zo droomde.


Vanaf klein tot mijn 28e had ik twee terugkerende nachtmerries die acuut stopten op het moment dat ik serieus met zitmeditatie begon. 

Op mijn 3e eiste ik dat mijn haar eraf moest. Mijn moeder als kapster, wilde mijn lange blonde lokken niet afknippen. Ik maakte veel kabaal en een paar dagen later had ik toch heel kort haar, en iets langer in de nek wat goed paste in jaren'70.

Op mijn 8e sloot ik me af voor mijn heldervoelendheid; ik wist meestal alle antwoorden in de klas al meteen als ik echt luisterde naar de leraar, maar raakte in de war door alle niet juiste antwoorden van mijn klasgenootjes die ook door de lucht vlogen. Op een dag had ik genoeg van die verwarring en wilde het 'meteen weten' niet meer. Dat lukte lang redelijk goed en ik voelde me ook fijner op school en in de klas.

Als 12-jarige stond ik op een vroege zondagochtend smekend bij mijn ouders aan bed om me naar de kerk te brengen; ik verlangde naar meer dan wat mijn leven dag in dag uit bood en meende dat dat de plek was ;-) Mijn ouders wilden liever uitslapen na hun lange werkweek, dus daar ben ik nooit geweest.


Het duurde een aantal jaar voor ik door had dat als ik een groep ben makkelijk oppik wat niet gezegd maar wel non-verbaal gecommuniceerd wordt. Rond mijn 23e begon ik patronen te herkennen als ik een groep was en niet. Lang dacht ik dat ik zelf al die gedachten had, werd er regelmatig gek van en vond het vermoeiend. Ook als ik naar de kroeg of een dansfeest ging. Maar ja, alleen thuis blijven was niet gezellig!


Door zitmeditatie raakte ik vertrouwd met het onzichtbare veld van communicatie. In de daaropvolgende jaren door mijn studie Shambhala-boeddhisme en de mystieke kant van deze leringen ontwikkelde ik taal voor mijn ervaringen, ontmoette ik gelijkgestemden en verdiepte mijn ervaringen zich razendsnel. Dit ging hand in hand met het in de praktijk brengen in seminars en vergaderingen van de boeddhistische groepen waar ik actief was.

Met Bashar en Abraham Hicks ontdekte ik op maat gesneden instructies en oefeningen die tot op heden onderdeel zijn van de retraites en Masterclass dagen.

Toen ik als zzp'r les ging geven werd mij, en ook anderen, duidelijk hoe mijn heldervoelendheid en fotografisch geheugen handige praktische tools en kwaliteiten zijn. Ik weet dat wat nodig is zich altijd openbaart en ik dit in taal, verhaal en instructie uitdruk.

De termen hogere geest, hogere zelf, je ziel en je niet-fysieke zelf kan je hier vinden. 

meditatie, radicale vergeving, I-am, overvloed, spiritualiteit, hogere geest, hogere zelf, toekomstige zelf, 3D, 5D, zelfzorg, zelfliefde, liefde, licht, verlichting, trauma, nondualiteit, mindset,positiviteit, transformatie, wet van aantrekking

Mijn liefde voor sport en kunst

Na een semi-professionele carrière in de schaatssport (langebaan schaatsen) tot mijn twintigste, die ik beëindigde na een blessure waardoor ik een plek in de kernploeg misliep, heb ik ruim een half jaar gefreestyled en mezelf leren kennen zonder sport. Hierna studeerde ik 2,5 jaar fotografie en beeldhouwen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en een jaar intern bij een docent beeldhouwkunst. Van hieruit ontwikkelde ik mezelf als beeldend kunstenaar autodidactisch met 3-dimensionale installaties, fotowerken en diverse kunstprojecten.


Echter, hoewel ik in mijn kunstenaarsrol groeide, groeide in de loop der jaren ook onvrede over de mogelijkheden van mijn ontplooiing binnen de hedendaagse kunst. Gelijktijdig verlangde ik naar verdieping van levenszingeving. Door een 'toevallig' opgevangen gesprek over kunst, na afloop van een boeddhistische lezing in een Amsterdams meditatiecentrum begon een nieuw hoofdstuk: ik meldde me aan voor de workshop Dharma Art 'Coming To Your senses'. Sinds lange tijd ervaarde ik weer creatieve zingeving en hervond onverwacht mijn (kinderlijk) plezier.

Dharmakunst en Shambhala-boeddhisme

In 1997 maakte ik kennis met de Dharmakunst-leringen van Chögyam Trungpa en volgde meerdere dharmakunst workshops. Ook begon ik met meditatie alsof mijn leven er vanaf hing en startte mijn Shambhala-boeddhistische studie. In 2000 ontmoette ik mijn dharmaleraar Sakyong Mipham Rinpoche en een week later zorgen een verkeersongeluk voor een abrupte stop en een grote levenswending. Ik kwam tot complete stilstand en dat was, achteraf bekeken en begrepen, van harte nodig <3


Ruim 15 jaar heb ik het traditionele Tibetaans boeddhistische pad van hinayana, mahayana, varjayana en de Shambhala-leringen gestudeerd onder de hoede van Tibetaans boeddhistische leermeesters, mystieke zen meditatie bij Japanse leermeesters en vele trainingen bij senior studenten.


Ik ben een gecertificeerd meditatie-instructeur en heb meerdere Shambhala-boeddhistische leraarstrainingen gevolgd. Mijn spirituele lijn onderhoud ik met up-to-date leringen van Bashar, Abraham Hicks, Matt Kahn, de Pleiaden e.a.

Diverse contemplatieve disciplines binnen Shambhala & Dharmakunst disciplines die ik heb gestudeerd: 
  • Shambhala Kunsten - over het proces van directe waarneming en de creatieve dimensie van spiritualiteit
  • Bugaku - Japanse hofdans
  • Kyudo - de Weg van de Boog
  • Chado - Japanse theeceremonie
  • Maitri Ruimte Gewaarzijn - boeddhistische psychologie in actie
  • Miksang Fotografie - 'Goed Oog' Contemplatieve Fotografie

contemplatieve fotografie miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop training

Miksang Fotografie 

In 2006 maakte ik kennis met Miksang Fotografie en in deze ontmoeting kwam voor mij op dat moment alles samen! Miksang is een Tibetaans woord en betekent 'Goed Oog'. Sinds 2009 ben ik een gecertificeerd Miksang Instructeur en geef ik les in Nederland en Europa. In deze contemplatieve vorm van fotografie breng ik mijn ervaringen met mindfulness meditatie en fotografie op toegankelijk wijze samen.


Met onbevangen kijken en jouw camera help ik jou de magie van alledaagse schoonheid te ontdekken en leer ik jou eenvoudig en oprecht poëtisch fotograferen.
meditatie, radicale vergeving, I-am, overvloed, spiritualiteit, hogere geest, hogere zelf, toekomstige zelf, 3D, 5D, zelfzorg, zelfliefde, liefde, licht, verlichting, trauma, nondualiteit, mindset,positiviteit, transformatie, wet van aantrekking

Dharma in de praktijk

In 3 achtereenvolgende jaren heb ik in Shambhala Boeddhistische centra in Frankrijk en de VS gewoond, gewerkt en gestudeerd. Hier maakt ik kennis met vele leraren en leerstijlen, diverse dharmakunsten en de kunst van Talking Circle.


Bij terugkomst In Nederland heb ik als bestuurslid van het Shambhala Centrum Amsterdam gedurende 5 jaar dharmakunst programma's en vernieuwende trainingen en lezingen georganiseerd. Ik heb het bestuur in een 8 maanden durende reorganisatie-traject met Talking Circle mogen begeleiden, Leadership Embodiment geïntroduceerd en Miksang Fotografie naar Nederland gebracht.


In mijn 5e jaar ben ik als zzp'r gestart met mijn bedrijf Miksang Fotografie en heb deze dharmakunst discipline in Nederland verder ontwikkeld.

Permissie slip

"Er bestaat niet iets als 'de beste methode' of 'de beste leraar' of 'de beste guru' of 'de beste techniek' of 'de beste behandelaar' of 'de beste methode' of 'het beste ritueel' of 'het beste boek' of 'het beste idee'.

Wel bestaat er wat voor jou het meest resoneert in dit moment. Jij geeft dit aan jezelf. Precies op het moment dat het voor jou nodig is als jij het nodig hebt.

Alles wat jou helpt is een permissie slip waarin jij feitelijk jezelf helpt. Met wat jij nodig hebt, wat voor jou werkt in dit moment. Dat kan van alles zijn; een behandeling, een tarotkaartsessie, yoga, coaching, een retraite. Zodat jij meer de hele zelf kan zijn zoals jij wenst te zijn".

Hèlen Vink

meditatie, radicale vergeving, I-am, overvloed, spiritualiteit, hogere geest, hogere zelf, toekomstige zelf, 3D, 5D, zelfzorg, zelfliefde, liefde, licht, verlichting, trauma, nondualiteit, mindset,positiviteit, transformatie, wet van aantrekking

Hèlen Vink in Esta magazine

"Nu maak ik me niet meer zo druk over wat er gebeurt. Ik maak wel plannen, maar ga er veel flexibeler mee om. Hoe het leven komt, is zoals het is. En dat is goed. Briljant zelfs." Esta - Het grote liefdesnummer, 2007

"Ik heb een immens vertrouwen in de onvoorwaardelijke goedheid van de mensheid"

Hèlen Vink