helen vink, vergeving, radicale vergeving,

'Verander de wereld, begin bij jezelf' een waarheid als een koe
Hèlen Vink - Lichtbrenger - ik help jouw koe bij de hoorns te vatten 

Pionier

Mijn passie is jouw innerlijke schoonheid te laten schijnen met wat voor jou resoneert
Diepteduiker
Precies en zorgvuldig ga ik diep en breed en sla niets over om mezelf te kennen
Levensgenieter

NU is nu en ik voel een fijne urgentie om nu te genieten van zintuigelijke overvloed

Ik zie en voel wat nodig is

meditatie, radicale vergeving, I-am, overvloed, spiritualiteit, hogere geest, hogere zelf, toekomstige zelf, 3D, 5D, zelfzorg, zelfliefde, liefde, licht, verlichting, trauma, nondualiteit, mindset,positiviteit, transformatie, wet van aantrekking
En vertaal dat in taal, verhaal, instructie en meditatie; jouw permissieslip. In mijn multi-getalenteerdheid is één van mijn ontwikkelde gaves dat ik vanuit mijn lichtenergie en fotografisch geheugen individuele en groepsprocessen in Licht zie ontvouwen. Ik krijg aangereikt wat nodig is op het moment dat het nodig is uit het collectieve veld van alle aanwezige fysieke, hogere en ziel zelven.

Mijn Missie

Ik help jou je goddelijke essentie herinneren zodat jij jouw ziel, je persoonlijkheid, je hogere zelf en jouw Bron in je hartsbewustzijn bij elkaar kan brengen; je hele zelf op één lijn. Met nieuwe en hernieuwde tools, mindset methodes, mindfulness, meditatie en creatieve oefeningen voor positieve verschuivingen die beklijven 

Om onbevreesd te voelen met zachte moed om met ongemakkelijke en gemakkelijke gevoelens te zijn zonder verhaal, zonder van iets af te willen, zonder het meteen te willen veranderen, zonder quick fix. In deze tijd van haast, resultaatgerichtheid en veelheid aan informatie en prikkels is het cruciaal om bewust en onbevreesd liefdevol in verbinding te zijn, in eerste instantie met jezelf.

Om te communiceren met je hele zelf voor jouw leukste leven vol positieve synchroniciteit in jouw tempo, op jouw manier, in perfecte timing. 

Mijn Passie

Mijn passie en diep verlangen ligt in zorgvuldig uitzoeken en zelf ervaren. Hoe en wanneer je spirituele tools, handvatten en instructies praktisch in het dagelijks leven kan toepassen. Ik heb een diep vertrouwen in perfecte timing en dat alles je tegemoet komt en plaatsvindt op het juiste moment. Het verhogen van je bewustzijn en van je frequentie van zijn in de vorm van vrede, vreugde en vrijheid is om een lichtend voorbeeld te kunnen zijn.

Zeker nu, in deze donkere tijden waar verbinding met je hele zelf, je ziel en jouw Bron niet vanzelfsprekend is. Zodat jij in jouw lichtkracht landt, je ware zelf actualiseert en anderen om je heen automatisch kunnen ontspannen. Verander de wereld, kristalliseer de relatie met jezelf.

meditatie, radicale vergeving, I-am, overvloed, spiritualiteit, hogere geest, hogere zelf, toekomstige zelf, 3D, 5D, zelfzorg, zelfliefde, liefde, licht, verlichting, trauma, nondualiteit, mindset,positiviteit, transformatie, wet van aantrekking

Leuk meedoen :-)

"Hèlen doet leuk mee, maar let niet zo goed op" stond er standaard in mijn rapportjes van de lagere school. Nu weet ik dat de leraren en mijn ouders niet zo goed opletten - zeg ik nu met alle respect voor ieder's proces en levenspad.

Als de dag van gister herinner ik me de opwinding toen de letters die ik zo netjes mogelijk naschreef tussen de lijntjes woorden werden die ik begreep. Ik kon lezen! Vanaf toen las ik alles wat los en vast zat...

Ik verveelde me op school vanwege het langzame tempo en keek veel naar buiten. Eindeloos bekeek ik bomen, takken, blaadjes, licht, schaduw, het spel van wind, regen, sneeuw, vogels en insecten.

Ik was zowel een actief kind dat veel buiten speelde, knikkerde, rende, klom en jaarlijks een paar rolschaatsen versleet, alsook een rustig kind diep opgaand in lezen, knutselen en kinderfilms.

Als kind vroeg ik mijn oma eens wat het geborduurde spreekwoord aan de muur 'wijsheid komt met de jaren' betekent. Op haar uitleg over hoe wijsheid langzamerhand ontstaat als je ouder wordt was mijn antwoord "daar ga ik niet op wachten..." Inmiddels weet ik dat beide waar zijn: ik hoef niet te wachten op de wijsheid die al in mij aanwezig is èn wijsheid komt met de jaren.

meditatie, radicale vergeving, I-am, overvloed, spiritualiteit, hogere geest, hogere zelf, toekomstige zelf, 3D, 5D, zelfzorg, zelfliefde, liefde, licht, verlichting, trauma, nondualiteit, mindset,positiviteit, transformatie, wet van aantrekking

Mijn liefde voor sport en kunst

Na een semi-professionele carrière in de schaatssport (langebaan schaatsen) tot mijn twintigste, studeerde ik gedurende 2,5 jaar fotografie en beeldhouwen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en een jaar intern bij een docent beeldhouwer. Van hieruit heb ik mijzelf autodidactisch tot beeldend kunstenaar ontwikkeld en werkte ik aan driedimensionale installaties, fotowerken en diverse kunstprojecten.


In de loop der jaren groeide de onvrede over mijn ontplooiingsmogelijkheden binnen de hedendaagse kunst en gelijktijdig groeide mijn interesse naar verdieping van levenszingeving. Door een 'toevallig' opgevangen gesprek over kunst in een meditatiecentrum in Amsterdam, begon een nieuw hoofdstuk: ik meldde me aan voor de workshop Dharma Art 'Coming to Your Senses' en voor het eerst sinds lange tijd ervaarde ik diepe zingeving en hervond ik mijn (kinderlijk) plezier.

Dharmakunst en Shambhala-boeddhisme

In 1997 maakte ik kennis met de Dharmakunst-leringen van Chögyam Trungpa en volgde meerdere Dharmakunst workshops. Gelijktijdig begon ik met meditatie alsof mijn leven er van af hing en startte mijn Shambhala-boeddhistische studie. In 2000 ontmoette ik mijn dharmaleraar Sakyong Mipham Rinpoche en een week later zorgen een verkeersongeluk voor een abrupte stop en een grote levenswending. Ik kwam tot complete stilstand en dat was, achteraf bekeken en begrepen, van harte nodig ;-)


Ruim 15 jaar heb ik het traditionele Tibetaans boeddhistische pad van hinayana, mahayana en varjayana en de Shambhala-leringen gestudeerd onder de hoede van Tibetaans boeddhistische leermeesters, mystieke zen meditatie bij Japanse leermeesters en vele trainingen bij senior studenten.


Ik ben een gecertificeerd meditatie-instructeur en heb meerdere Shambhala-boeddhistische leraarstrainingen gevolgd. Mijn spirituele opleiding onderhoud ik met up-to-date leringen van Abraham Hicks, Bashar, Matt Kahn, de Pleiaden e.a.

De diverse contemplatieve disciplines binnen Shambhala & Dharmakunst programma's die ik heb gestudeerd: 
  • Shambhala Kunsten - over het proces van directe waarneming en de creatieve dimensie van spiritualiteit
  • Bugaku - Japanse hofdans
  • Kyudo - de Weg van de Boog
  • Chado - Japanse theeceremonie
  • Maitri Ruimte Gewaarzijn - boeddhistische psychologie in actie
  • Miksang Fotografie - 'Goed Oog' Contemplatieve Fotografie

contemplatieve fotografie miksang mindful mindfulness fotografie meditatiecursus workshop training

Miksang Fotografie 

In 2006 maakte ik kennis met Miksang Fotografie en in deze ontmoeting kwam voor mij op dat moment alles samen! Miksang is een Tibetaans woord en betekent 'Goed Oog'. Sinds 2009 ben ik een gecertificeerd Miksang Instructeur en geef ik les in Nederland en Europa. Hier breng ik mijn ervaringen met meditatie, mindfulness en fotografie op toegankelijk wijze samen in een meditatieve fotografische discipline.


Met onbevangen kijken en jouw camera help ik jou de magie van alledaagse schoonheid te ontdekken en leer ik jou eenvoudig, oprecht poëtisch fotograferen.
meditatie, radicale vergeving, I-am, overvloed, spiritualiteit, hogere geest, hogere zelf, toekomstige zelf, 3D, 5D, zelfzorg, zelfliefde, liefde, licht, verlichting, trauma, nondualiteit, mindset,positiviteit, transformatie, wet van aantrekking

Dharma in de praktijk

In 3 jaar achtereenvolgende jaren heb ik in Shambhala Boeddhistische centra gewoond, gewerkt en gestudeerd in Frankrijk en de VS, waar ik kennismaakte met diverse dharmakunsten en de kunst van Talking Circle.


Bij terugkomst In Nederland heb ik als bestuurslid van het Shambhala Centrum Amsterdam gedurende 5 jaar dharmakunst programma's en vernieuwende trainingen en lezingen georganiseerd. Ik heb het bestuur in een reorganisatie-traject met Talking Circle mogen begeleiden, Leadership Embodiment geïntroduceerd en Miksang Fotografie naar Nederland gebracht.

Permissieslip

"Er bestaat niet zoiets als 'de beste methode' of 'de beste leraar' of 'de beste guru' of 'de beste techniek' of 'de beste behandelaar' of 'de beste methode' of 'het beste ritueel' of 'het beste boek' of 'het beste idee'. Er is wel zoiets als wat voor jou het meest resoneert in dit moment. Jij trekt dit aan en geeft het aan jezelf.

Precies op het moment dat het voor jou nodig is als jij het nodig hebt. Alles wat jou helpt is een permissieslip waarin jij feitelijk jezelf helpt. Met wat jij nodig hebt, wat voor jou werkt in dit moment om meer je hele zelf te kunnen zijn".

meditatie, radicale vergeving, I-am, overvloed, spiritualiteit, hogere geest, hogere zelf, toekomstige zelf, 3D, 5D, zelfzorg, zelfliefde, liefde, licht, verlichting, trauma, nondualiteit, mindset,positiviteit, transformatie, wet van aantrekking

Hèlen Vink in Esta magazine

"Nu maak ik me niet meer zo druk over wat er gebeurt. Ik maak wel plannen, maar ga er veel flexibeler mee om. Hoe het leven komt, is zoals het is. En dat is goed. Briljant zelfs." Esta - Het grote liefdesnummer, 2007

"Ik heb een immens vertrouwen in de onvoorwaardelijke goedheid van mensen"

Hèlen Vink
arrow_drop_up arrow_drop_down